Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υποψήφιος ΕΣΑμεΑ

Ως ανήσυχος κωφός πολίτης  και ανήσυχος πολιτευτής όλων των κωφών , αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος στη ΕΣΑμεΑ στης εκλογοαπολογιστικης συνεδρίου της 8-9 φεβουαριου 2017 στο ξενοδοχείο Τιτάνια.
Θέλοντας να εισάγω τους τίτλους μου και τις Δράσεις μου .

Διατελώ :

 • Πρόεδρος της Ένωσης Κωφών της Ελλάδος (2014 ως σήμερα ).
 • Β. Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών .
 • Σύμβουλος του Παναρκαδικου Αθλητικού Ομίλου Κωφών "Μοριας" .
 • Διοικητικό Στέλεχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωφών (Deaf International Football Accocation - D.I.F.A.) .
 • Ιδρυτής του Παναρκαδικου Αθλητικού Ομίλου Κωφών "Μοριας" .
 • Διοργανωτής (μεσώ ΕΚΕ) της Εβδομάδας Κωφών της ΕΚΕ 2015 .
 • Αρχηγός Πορείας ΕΚΕ (Υποστηρικτής στους αγώνες ΕΣΑμεΑ - ΟΜΚΕ) Νοέμβριος 2015 - Δεκέμβριος 2016 .
 • Επικεφαλής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Κωφών από 2015 έως σήμερα. 
Επίσης διετέλεσα :
 • Αντιπρόεδρος - Γραμματέας - Ταμίας στην Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (2009-2016). 
 • Γραμματέας  στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Κωφών (Deaf International Football Accocation - D.I.F.A.) (2012-2013).
 • Γραμματέας στο Αθλητικό Όμιλο Κωφών 
 • Πρόεδρος Επιτροπής Διοργάνωσης Πανελληνίων Αγώνων της ΕΟΑΚ (2013-2015).
 • Διοργανωτής μαζί με Καραπαναγιωτου -Οσσιπωφ-Χρονη της Σχολής Γονέων της ΕΚΕ σε 2 κύκλους (2015 - 2016)
 • Νοηματιστης- μεταφραστής της σύμβασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία 2015 (http://prosvasimo.gr/el/sumvash-ohe-online) .
 • Διοργανωτής της ημερίδας για την συνταγματική αναγνώριση της Νοηματικής Γλωσσάς σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενιδου -Πλανητάριο  (2015).
 • Υπεύθυνος για το άθλημα Κλασσικού Αθλητισμού (1999).
 • Υπεύθυνος για την Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαιρισης Γυναικών (2004).
 • Ομαδάρχης Κατασκήνωσης (καλοκαιριά 1999-2000-2001-2002-2003 ... Αμυμώνη). 
 • Μελος Ομάδας Κωφών νέων στο πρόγραμμα :Ανταλλαγής χώρων - ΟΜΚΕ 1997.
 • Εισηγητής στη Διημερίδα "Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον" του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών  (2016) με θέμα : Εμπειρία Ζωής μου στο Ίδρυμα 1979-1989.
 • Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα Καλαθοσφαιρισης Κωφών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαιρισης Κωφών -Πάτρα 2000. 
 • Βοηθός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαιρισης Κωφών στους Deaflympics 2001. 

Ως παιδί του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών και απόφοιτος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικου Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Αθηνών στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας με σκοπό το κοινωνικό έργο κι την υποστήριξη του συνάνθρωπου κωφού πολίτη .  Από καθαρή τύχη εργάζομαι στο Τελωνείο από το 2002 μέχρι σήμερα διακριθεντης αθλητής με τη κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου με την Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαιρισης.  Βαθιά ευαισθητοποιημενος με το κίνημα "deafhood" και στο κωφό συνάνθρωπο. Ως πρόεδρος της Ένωσης Κωφών της Ελλάδος είχα στόχο την ίδρυση του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ώστε να προχωρήσουμε σε περισσότερη κι "Επαγγελματικη"υποστήριξη στους κωφούς πολίτες. Από κει που ξεκίνησα συνάντησα πολλούς συνανθρώπους με διαφορετικής κοπής και ανακάλυψα ότι μέσα στην ίδια μου την κοινότητα υπάρχουν ευπαθές ομάδες . Με την επίσκεψη μου στα σχολειά κωφών τα τελευταία 2 χρονιά , επικοινωνούσα με πολλούς  και κατέληξα ότι χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη από όλους μας.


Ελπίζοντας να εκλεγώ διότι μέσα από την ΕΣΑμεΑ οπού το πεδίο μάχης είναι μεγαλύτερο και θα κινηθώ περισσότερο μέσα ώστε να βοηθήσω το κίνημα και τις ευπαθές ομάδες της ίδιας μου της κοινότητας μου των Κωφών.

Έτσι Κατεβαίνω ως ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ για την ΕΣΑμεΑ.

Για όλους τους Κωφούς πρώτα και το Αναπηρικό κίνημα γενικότερα.

Παναγιώτης "Τάκης" Κορδονουρης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακουόγραμμα ... Ακουολογια !!!

Κατά καιρούς οι επιστήμονες Ωτορινολαρυγγολόγοι προσπαθούσαν να καταγράψουν την ακουστική κατάσταση ενός ατόμου .  Τελικώς από τα παλιά που όλοι προσπαθούσαν να το παίζουν ανάπηροι κι η αναπηρία "κώφωση" είναι εύκολο να δηλώσεις λόγω της δυσκολίας διάγνωσης του ποσοστού ακουστικής απώλειας. Σήμερα εν ετει 2013 , η διάγνωση ακουστικής απώλειας ,της οποίας η διάγνωση γίνεται με τεχνολογικά μέσα πιο αξιόπιστα , γίνεται με ακρίβεια το ποσοστό απώλειας.  Η Επιτροπή ολυμπιακών αγώνων κωφών μπορεί σήμερα να διοργανώσει τους αγνούς κι τίμιους αγώνες , τα φαινόμενα των ακουόντων που το παίζουν βαρήκοοι τελείωσε.  
Εκείνο που πρέπει να κατανοήσουν είναι το γεγονός ότι την διάγνωση κι η γνωμάτευση γίνεται πάντα με εμπιστιμονικο τρόπο κι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει είναι ένας ειδικός Ακουολογος .  Μην το παίζουμε ακουολογοι όλοι ... η κουλτούρα αυτών που τα ξέρουν όλα , τελείωσε. 
Προχωράμε μπροστά με γνωστά μέσα "καθαρά κι τίμια  , τα παράνομα μέσα μπορούν να τα αποβάλλουν…

Οι Άνδρες που Σημάδεψαν στη Ζωή μου

Από τη εποχή των παιδικών μου Χρόνων ... στο περιβόλι ... μέχρι και σήμερα ονειρεύομαι το σπίτι μου στο περιβόλι .

Δυο άντρες σημάδεψαν στη ζωή μου με αυτά που έλεγαν και σήμερα βλέπω πόσο δίκιο έχουν ... και ξεκίνησα και εγώ να συνεχίσω τις διδαχές τους στα παιδιά μου .
ο Πατέρας μου και ο θείος μου Γιώργος .. μιλούσαν πάντα για την αγάπη , λάτρευαν την οικογένεια και το περιβόλι ...

Με το Πάτερα μου είχα δεσμούς αγάπης και επικοινωνίας αξέχαστες στιγμές στο περιβόλι και στο τροχόσπιτο στη σελοντα. Μιλήσαμε πολλά πράγματα για την ζωή κι την αγάπη από τα 19 χρονιά μου και μετά τον θεωρούσα καλύτερο μου φίλο στο κόσμο, ο μόνος που καταλάβαινε τι εννόυσα, τι έλεγα.

Με το Θείο Γιώργο .. ένιωθα ότι είναι ένας μεγάλος αδερφός - ο μοναδικός που θα σκότωνε για να περάσω καλά στο περιβόλι .. έφτιαχνε μάλιστα μια μπασκετα στη άυλη του στο σπίτι και στο περιβόλι (ήξερα ότι το έφτιαχνε για τα ξαδέρφια μου ) αλλά ένιωθα ότι το έκανε για μένα και μετά από αυτό ήμουν πρωταθλητής Ευρώπης και σήμερ…
φίλοι - φίλες ... Θα ήθελα μέσα από δω να ευχαριστήσω όσους υποστήριξαν την Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα όλων των Αθλημάτων της ΕΟΑΚ , και είχα την τιμή να είμαι αρχηγός Εθνικής αποστολής στη Σαμψούντα Τουρκιάς στους deaflympics αγώνες και κάναμε περήφανο ένα ολόκληρο έθνος !! Ευχαριστώ τους αθλητές -αθλήτριες που είναι πλέον ολυμπιονίκες και τους προπονητές ! Καθώς και τους Υπεύθυνους αθλημάτων το οποίο συνεργάστηκα αρμονικά για να αναδείξουμε αθλητές νικητές!! Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΑΚ για την αμέριστη υποστήριξη τους! Φέραμε 5 μετάλλια την δεύτερη καλύτερη συγκομιδή μετά τη Κοπεγχάγη Δανίας το 1997 , άλλα είναι πρώτη σε συγκομιδή χρυσού μεταλλίου σε deaflympics. το Έπος της Σαμψούντα είναι η εθνική ομάδα Μπάσκετ Γυναικών που κατάκτησε του Χρυσό και αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή για την ΕΟΑΚ διότι ο κόπος και ο αγώνας των ανθρώπων που είναι διπλά σε αυτή τη ομάδα , η πρώτη της παρουσίας στο ευρω…