Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Καλήμερα , θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους του συνάδελφους και συνεργάτες της Ένωσης Κωφών της Ελλάδος που στήριξαν και όλους τους υποστηρικτές που υποστηρίξουν   φανατικά την Ένωση , τους Ευχαριστώ . 
Ανέκαθεν πίστευα ότι ο αγώνας είναι για όλους μια κοινή πορεία για μια καλύτερη και προσβάσιμη ζωή για όλους τους κωφούς ... κάποτε όλοι οι άνθρωποι θεωρούσαν τους φίλους εκείνους που μείνουν διπλά στα δύσκολα ... άλλα στα εύκολα να είναι διπλά!!! μαζί και στα καλά και στα κακά ενός αγώνα!!! η Ένωση θα συνεχίσει να αγωνίζεται όσο μπορεί να βοηθήσει όσους το έχουν ανάγκη , εκπαίδευση - υποστήριξη - υγειά .. σιγά σιγά θα μεγαλώσουμε . Ήδη ξεκινήσαμε πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στη πληροφορική για τους Ηλικιωμένους κωφούς (νέας γενιάς τεχνολογίας) , ξεκινήσαμε τη εκπαίδευση ανηλίκων κωφών στη ενισχυτική για να προετοιμαστουν καταληλα την επόμενη μέρα στο σχολείο , στη λογοθεραπεια για την ένταξη τους στη κυψέλη της ζωής , Υγειά... Τράπεζα αίματος - εθελοντική αιμοδοσία. Χρειαζόμαστε να είστε διπλά μας στο αγώνα αυτό .... για τα δικαιώματα των κωφών τα οποία είμαστε θεματοφυλακας των άξιων!! Παλεύουμε για σας τους κωφούς. Είμαι της παλιάς κοπής .. είμαστε όλοι κωφοί και αλλάξουμε ... είναι πλέον της μόδας να αναφέρουμε τις λέξεις όπως είναι βαρηκοΐα , πρόβλημα ακοής κωφός μη νοηματιστης και άλλα , η Ένωση δέχεται αυτή της διαφορετικοτητας και θα υποστηρίξει σθεναρά!! είμαστε διπλά σας και θα συνεχίσουμε εάν το θέλετε η όχι !! 
Θεωρώ ότι ξεκινήσαμε πιο δύσκολα την νεα χρονιά και και μου αρέσουν οι νέες προσκλήσεις !!! θα σας δω όλους σας στην ένωση οποία ώρα θέλετε .. συνηθίζω τις παρασκευές!!


Διοικητικό Συμβούλιο Ένωση Κωφών της Ελλαδος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακουόγραμμα ... Ακουολογια !!!

Κατά καιρούς οι επιστήμονες Ωτορινολαρυγγολόγοι προσπαθούσαν να καταγράψουν την ακουστική κατάσταση ενός ατόμου .  Τελικώς από τα παλιά που όλοι προσπαθούσαν να το παίζουν ανάπηροι κι η αναπηρία "κώφωση" είναι εύκολο να δηλώσεις λόγω της δυσκολίας διάγνωσης του ποσοστού ακουστικής απώλειας. Σήμερα εν ετει 2013 , η διάγνωση ακουστικής απώλειας ,της οποίας η διάγνωση γίνεται με τεχνολογικά μέσα πιο αξιόπιστα , γίνεται με ακρίβεια το ποσοστό απώλειας.  Η Επιτροπή ολυμπιακών αγώνων κωφών μπορεί σήμερα να διοργανώσει τους αγνούς κι τίμιους αγώνες , τα φαινόμενα των ακουόντων που το παίζουν βαρήκοοι τελείωσε.  
Εκείνο που πρέπει να κατανοήσουν είναι το γεγονός ότι την διάγνωση κι η γνωμάτευση γίνεται πάντα με εμπιστιμονικο τρόπο κι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει είναι ένας ειδικός Ακουολογος .  Μην το παίζουμε ακουολογοι όλοι ... η κουλτούρα αυτών που τα ξέρουν όλα , τελείωσε. 
Προχωράμε μπροστά με γνωστά μέσα "καθαρά κι τίμια  , τα παράνομα μέσα μπορούν να τα αποβάλλουν…

Οι Άνδρες που Σημάδεψαν στη Ζωή μου

Από τη εποχή των παιδικών μου Χρόνων ... στο περιβόλι ... μέχρι και σήμερα ονειρεύομαι το σπίτι μου στο περιβόλι .

Δυο άντρες σημάδεψαν στη ζωή μου με αυτά που έλεγαν και σήμερα βλέπω πόσο δίκιο έχουν ... και ξεκίνησα και εγώ να συνεχίσω τις διδαχές τους στα παιδιά μου .
ο Πατέρας μου και ο θείος μου Γιώργος .. μιλούσαν πάντα για την αγάπη , λάτρευαν την οικογένεια και το περιβόλι ...

Με το Πάτερα μου είχα δεσμούς αγάπης και επικοινωνίας αξέχαστες στιγμές στο περιβόλι και στο τροχόσπιτο στη σελοντα. Μιλήσαμε πολλά πράγματα για την ζωή κι την αγάπη από τα 19 χρονιά μου και μετά τον θεωρούσα καλύτερο μου φίλο στο κόσμο, ο μόνος που καταλάβαινε τι εννόυσα, τι έλεγα.

Με το Θείο Γιώργο .. ένιωθα ότι είναι ένας μεγάλος αδερφός - ο μοναδικός που θα σκότωνε για να περάσω καλά στο περιβόλι .. έφτιαχνε μάλιστα μια μπασκετα στη άυλη του στο σπίτι και στο περιβόλι (ήξερα ότι το έφτιαχνε για τα ξαδέρφια μου ) αλλά ένιωθα ότι το έκανε για μένα και μετά από αυτό ήμουν πρωταθλητής Ευρώπης και σήμερ…
φίλοι - φίλες ... Θα ήθελα μέσα από δω να ευχαριστήσω όσους υποστήριξαν την Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα όλων των Αθλημάτων της ΕΟΑΚ , και είχα την τιμή να είμαι αρχηγός Εθνικής αποστολής στη Σαμψούντα Τουρκιάς στους deaflympics αγώνες και κάναμε περήφανο ένα ολόκληρο έθνος !! Ευχαριστώ τους αθλητές -αθλήτριες που είναι πλέον ολυμπιονίκες και τους προπονητές ! Καθώς και τους Υπεύθυνους αθλημάτων το οποίο συνεργάστηκα αρμονικά για να αναδείξουμε αθλητές νικητές!! Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΑΚ για την αμέριστη υποστήριξη τους! Φέραμε 5 μετάλλια την δεύτερη καλύτερη συγκομιδή μετά τη Κοπεγχάγη Δανίας το 1997 , άλλα είναι πρώτη σε συγκομιδή χρυσού μεταλλίου σε deaflympics. το Έπος της Σαμψούντα είναι η εθνική ομάδα Μπάσκετ Γυναικών που κατάκτησε του Χρυσό και αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή για την ΕΟΑΚ διότι ο κόπος και ο αγώνας των ανθρώπων που είναι διπλά σε αυτή τη ομάδα , η πρώτη της παρουσίας στο ευρω…