Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΗΕ , οι πύλες του παράδεισου

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ -ΟΗΕ υψηλό επίπεδο εξουσίας , αναγνωρίσει την νοηματική γλωσσά. Η χωρά μέλος της ΟΗΕ είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίσει κι εκείνη την νοηματική Γλωσσά της χωράς με λίγα λογία η Ελλάδα είναι μέλος της ΟΗΕ και είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει την Ελληνική Νοηματική Γλωσσά (γνωστό σε όλους μας ΕΝΓ) σε όλους τους τόμους της ζωής των Eλληνων. H συνταγματική καταχώρηση της ΕΝΓ στο σύνταγμα στο πλαίσιο της αναθεώρησης γίνεται πραγματικοτητα . Όνειρο όλων των κωφών για ένα πανεπιστήμιο με ειδικότητα την νοηματική , ένας νεαρός μαθητής λυκείου η και πριν γυμνάσιου να διαλέξει στις προτιμήσεις στο μηχανογραφικο για την εισαγωγή του στη σχολή ΑΕΙ η ΤΕΙ στο τμήμα νοηματικής , οι οργανισμοί κι υπηρεσίες Δημοσίων κι ιδιωτικών θα μπουν νέες υποδομές όπως εξυπηρετησεις κωφών πελατών και κωφών συναλλασομενων , οι γονείς που θα γεννήσουν κωφά παιδιά δεν θα ανησυχούν για την ζωή των παιδιών και το μέλλον τους.. πράγματα που εμείς οι κωφοί τα θεωρούμε δεδομένα , είναι ζητούμενα για την κοινωνία και γίνεται δεδομένα πλέον. Έτσι θα τελειώσουν οι θεωρίες συνωμοσίες που μας μαστίζουν στη κοινωνία των κωφών οτι η χωρά δεν προσέχει τα παιδιά τους. Η συνταγματική καταχώρηση της νοηματικής υποχρεώνει τη αυτονομία και την ανεξαρτησία του κωφού ατόμου. Πλέον οι δικαιολογίες κι η θεωρία του καβουριού όπως χαρακτηριστικα μου είπε μια υπεροχή φίλη μου θα τελειώσουν κι θα αναδεικνυονται νέα γενιά κωφών ηγετών!! Στις 12 Δεκεμβρίου μια ομιλία και μια συζήτηση εξαιρετικής σημασίας για τα δρώμενα της νοηματικής εδώ στην Ελλάδα . Όλοι παρόντες στο μέγαρο μουσικής την πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 , ιστορική μέρα για την Νοηματική κι πιθανότερη αργία η 12η Δεκέμβρης των κωφών μελλοντικά .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακουόγραμμα ... Ακουολογια !!!

Κατά καιρούς οι επιστήμονες Ωτορινολαρυγγολόγοι προσπαθούσαν να καταγράψουν την ακουστική κατάσταση ενός ατόμου .  Τελικώς από τα παλιά που όλοι προσπαθούσαν να το παίζουν ανάπηροι κι η αναπηρία "κώφωση" είναι εύκολο να δηλώσεις λόγω της δυσκολίας διάγνωσης του ποσοστού ακουστικής απώλειας. Σήμερα εν ετει 2013 , η διάγνωση ακουστικής απώλειας ,της οποίας η διάγνωση γίνεται με τεχνολογικά μέσα πιο αξιόπιστα , γίνεται με ακρίβεια το ποσοστό απώλειας.  Η Επιτροπή ολυμπιακών αγώνων κωφών μπορεί σήμερα να διοργανώσει τους αγνούς κι τίμιους αγώνες , τα φαινόμενα των ακουόντων που το παίζουν βαρήκοοι τελείωσε.  
Εκείνο που πρέπει να κατανοήσουν είναι το γεγονός ότι την διάγνωση κι η γνωμάτευση γίνεται πάντα με εμπιστιμονικο τρόπο κι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει είναι ένας ειδικός Ακουολογος .  Μην το παίζουμε ακουολογοι όλοι ... η κουλτούρα αυτών που τα ξέρουν όλα , τελείωσε. 
Προχωράμε μπροστά με γνωστά μέσα "καθαρά κι τίμια  , τα παράνομα μέσα μπορούν να τα αποβάλλουν…

Τα παιδια της Λαρισας

Ως ανθρωπος του ποδοσφαιρου πλεον χωρις να εχω καθηκοντα, παρακολουθησα τις εξελιξεις στο dcl και την οργανωτικη επιτροπη της Λαρισας για την φιλοξενεια του 10ο ευρωπαικου πρωταθληματος σωματειων ποδοσφαιρου κωφων .
Ειδα τους φιλους μου απο ολο το κοσμο, ειδα ποδοσφαιρο να ανεβαινει επιπεδο .

Τελικα νικησε η ομαδα που ειναι οργανωμενη σε ολους του τομεις του παιχνιδιου σε ολη τη διοργανωση . Θα μπορουσα να μιλησω ανοιχτα αλλα δεν ειμαι δημοσιογραφος για να το κανω.

Την κατακτηση του dcl  την εκαναν 3 ποδοσφαιριστες που αλλαξαν το ροη του παιχνιδιου και θα πω τα νουμερα ... 16 για την διασφαλιση των μετοπισθεν , 20 για την δημιουργια  και τελος 11 για την κατοχη της μπαλλας ... αυτοι κατα την αποψη μου οι 3 ησαν υπεροχοι.

Ο προπονητης οπως ειναι εκεινος που κρατουσε σε ισορροπία και μεταδωσε την ηρεμια κι την σιγουρια οτι το μονοματι που επελεξε ειναι της νικης. Επισης ειχε το θαρρος να χρησιμοποιησει τους 2 πιτσικρικαδες και κανανε ενα ωραιο συνδυασμο σε μια επιθεση.

ως ανθρωπος θα κ…

Υποψήφιος ΕΣΑμεΑ

Ως ανήσυχος κωφός πολίτης  και ανήσυχος πολιτευτής όλων των κωφών , αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος στη ΕΣΑμεΑ στης εκλογοαπολογιστικης συνεδρίου της 8-9 φεβουαριου 2017 στο ξενοδοχείο Τιτάνια.
Θέλοντας να εισάγω τους τίτλους μου και τις Δράσεις μου .

Διατελώ :

Πρόεδρος της Ένωσης Κωφών της Ελλάδος (2014 ως σήμερα ).Β. Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών .Σύμβουλος του Παναρκαδικου Αθλητικού Ομίλου Κωφών "Μοριας" .Διοικητικό Στέλεχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωφών (Deaf International Football Accocation - D.I.F.A.) .Ιδρυτής του Παναρκαδικου Αθλητικού Ομίλου Κωφών "Μοριας" .Διοργανωτής (μεσώ ΕΚΕ) της Εβδομάδας Κωφών της ΕΚΕ 2015 .Αρχηγός Πορείας ΕΚΕ (Υποστηρικτής στους αγώνες ΕΣΑμεΑ - ΟΜΚΕ) Νοέμβριος 2015 - Δεκέμβριος 2016 .Επικεφαλής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Κωφών από 2015 έως σήμερα.  Επίσης διετέλεσα : Αντιπρόεδρος - Γραμματέας - Ταμίας στην Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (2009-2016). Γραμματέας  στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδο…