Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ορμητικα .. παιζουμε Επιθεση ή Αμυνα

Από τη ίδρυση της ΕΟΑΚ , ο ΑΟΚ υπό την ηγεσία του κου Φωτίου δημιούργησε το τμήμα Μπάσκετ ώστε να υπάρχει αργότερα εθνική ομάδα.
Παιδί 13 Μάιων έφευγα από το ίδρυμα για προπονήσεις στο Ρουφ , εκεί έπαιζα πλέι Μπέικερ , όταν εκλέχτηκα το 1992 στην εθνική ομάδα για το ευρωπαϊκό στο Τελ Αβίβ Ισραήλ ήμουν 17 ετών κι ο προπονητής Αλεξίου με έβαλε να παίζω στο 3 ή 4 κάποια φορά στο 5. Καταταγη στη 9η θέση .
Στους παγκόσμιους αγώνες της Βουλγαρίας 1993 (σημερινοί deaflympics ) με νέο προπονητή το κο Βάμβακα Κωνσταντίνο  με χρησιμοποιησε περισσότερο στο 3.
Περάσαν πολλά χρονιά από κει ωρίμασα το παιχνίδι μου κι έμαθα την σημασία της καλής πάσας , με προπονητή το μεγάλο Παναγοπουλο Παναγιώτη στο ευρωπαϊκό της πατρας το 2000 κατάκτησα την ευρωπη , ο προπονητής με χρησιμοποιουσε ως 6ος παίχτης. Ανακάλυψα την ταυτότητα μου στο παιχνίδι. Παίζω σε όλες τις θέσεις μιας πεντάδας. Το όπλο μου εκείνη την εποχή ήταν το διάβασμα της κατάστασης κι οργάνωνα αναλόγως την επίθεση , μαρκάρω τον καλύτερο παίχτη του αντιπάλου.
Μπαλατερ σε μια ομάδα, η απουσία μου στους πρώτους deaflympics στη Ρώμη το 2001 από τους αγώνες στοίχισε την ομάδα(διετέλεσα βοηθός προπονητής εκείνη την εποχή κι λόγω την ασχολίας μου στη σχολή οντάς φοιτητής).
Σήμερα πια 38 Μαΐων έπαιζα όλες τις θέσεις που απαιτούσε  ΕΟΑΚ , ήμουν Αντιπρόεδρος για ένα χρόνο , μετά ήμουν Ταμίας Β΄για ένα χρόνο , ήμουν Γενικός Γραμματέας για ένα χρόνο.
Διετέλεσα υπεύθυνος εθνική γυναικών στο ευρωπαϊκό Σλοβενίας το 2004 , υπεύθυνος στίβου στο ευρωπαϊκό Πειραιά το 1999 , υπεύθυνος ποδοσφαίρου το 2010-2012.

Κατανόησα την σημασία του παιχνιδιού. Πλέον ώριμος διεκδικώ κάτι περισσότερο από αυτά που πέρασα.

Ευχαριστώ τους 41 (17) για την εμπιστοσύνη τους κι πορεύομαι .

Το ποτήρι του ξυλοκόπου..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακουόγραμμα ... Ακουολογια !!!

Κατά καιρούς οι επιστήμονες Ωτορινολαρυγγολόγοι προσπαθούσαν να καταγράψουν την ακουστική κατάσταση ενός ατόμου .  Τελικώς από τα παλιά που όλοι προσπαθούσαν να το παίζουν ανάπηροι κι η αναπηρία "κώφωση" είναι εύκολο να δηλώσεις λόγω της δυσκολίας διάγνωσης του ποσοστού ακουστικής απώλειας. Σήμερα εν ετει 2013 , η διάγνωση ακουστικής απώλειας ,της οποίας η διάγνωση γίνεται με τεχνολογικά μέσα πιο αξιόπιστα , γίνεται με ακρίβεια το ποσοστό απώλειας.  Η Επιτροπή ολυμπιακών αγώνων κωφών μπορεί σήμερα να διοργανώσει τους αγνούς κι τίμιους αγώνες , τα φαινόμενα των ακουόντων που το παίζουν βαρήκοοι τελείωσε.  
Εκείνο που πρέπει να κατανοήσουν είναι το γεγονός ότι την διάγνωση κι η γνωμάτευση γίνεται πάντα με εμπιστιμονικο τρόπο κι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει είναι ένας ειδικός Ακουολογος .  Μην το παίζουμε ακουολογοι όλοι ... η κουλτούρα αυτών που τα ξέρουν όλα , τελείωσε. 
Προχωράμε μπροστά με γνωστά μέσα "καθαρά κι τίμια  , τα παράνομα μέσα μπορούν να τα αποβάλλουν…

Οι Άνδρες που Σημάδεψαν στη Ζωή μου

Από τη εποχή των παιδικών μου Χρόνων ... στο περιβόλι ... μέχρι και σήμερα ονειρεύομαι το σπίτι μου στο περιβόλι .

Δυο άντρες σημάδεψαν στη ζωή μου με αυτά που έλεγαν και σήμερα βλέπω πόσο δίκιο έχουν ... και ξεκίνησα και εγώ να συνεχίσω τις διδαχές τους στα παιδιά μου .
ο Πατέρας μου και ο θείος μου Γιώργος .. μιλούσαν πάντα για την αγάπη , λάτρευαν την οικογένεια και το περιβόλι ...

Με το Πάτερα μου είχα δεσμούς αγάπης και επικοινωνίας αξέχαστες στιγμές στο περιβόλι και στο τροχόσπιτο στη σελοντα. Μιλήσαμε πολλά πράγματα για την ζωή κι την αγάπη από τα 19 χρονιά μου και μετά τον θεωρούσα καλύτερο μου φίλο στο κόσμο, ο μόνος που καταλάβαινε τι εννόυσα, τι έλεγα.

Με το Θείο Γιώργο .. ένιωθα ότι είναι ένας μεγάλος αδερφός - ο μοναδικός που θα σκότωνε για να περάσω καλά στο περιβόλι .. έφτιαχνε μάλιστα μια μπασκετα στη άυλη του στο σπίτι και στο περιβόλι (ήξερα ότι το έφτιαχνε για τα ξαδέρφια μου ) αλλά ένιωθα ότι το έκανε για μένα και μετά από αυτό ήμουν πρωταθλητής Ευρώπης και σήμερ…
φίλοι - φίλες ... Θα ήθελα μέσα από δω να ευχαριστήσω όσους υποστήριξαν την Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα όλων των Αθλημάτων της ΕΟΑΚ , και είχα την τιμή να είμαι αρχηγός Εθνικής αποστολής στη Σαμψούντα Τουρκιάς στους deaflympics αγώνες και κάναμε περήφανο ένα ολόκληρο έθνος !! Ευχαριστώ τους αθλητές -αθλήτριες που είναι πλέον ολυμπιονίκες και τους προπονητές ! Καθώς και τους Υπεύθυνους αθλημάτων το οποίο συνεργάστηκα αρμονικά για να αναδείξουμε αθλητές νικητές!! Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΑΚ για την αμέριστη υποστήριξη τους! Φέραμε 5 μετάλλια την δεύτερη καλύτερη συγκομιδή μετά τη Κοπεγχάγη Δανίας το 1997 , άλλα είναι πρώτη σε συγκομιδή χρυσού μεταλλίου σε deaflympics. το Έπος της Σαμψούντα είναι η εθνική ομάδα Μπάσκετ Γυναικών που κατάκτησε του Χρυσό και αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή για την ΕΟΑΚ διότι ο κόπος και ο αγώνας των ανθρώπων που είναι διπλά σε αυτή τη ομάδα , η πρώτη της παρουσίας στο ευρω…