Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θερινο Deaflympics... καλοκαιρι 2013

Υστερα απο το καλεσμα της D.I.F.A. για παρακολουθηση για τις εξελιξεις που γινονται στο κλαδο μου. Πηγα στους αγωνες κι παρακολουθουσα... Ειχα την ευκαιρια να παρακολουθησω τους αγωνες της εθνικης γυναικων μπασκετ που κατακτησαν την 4η θεση στους deaflympics.
Ειχα ακουσει για την Αλεξανδρα απο το 2008 αλλα την ειχα δει να παιξει στο αγωνα περιστερι-κηφησια το 2009 κι την εβλεπα τι κελεμπουρι εχουμε... Σημερα 2013 μετα απο 4 χρονια η Αλεξανδρα εχει βελτιωσει παρα πολυ .. καταλαβα οτι η Αλεξανδρα ειναι μια μπασκετμπολιστρια που της αρεσει να παιξει κι συνεχισει να παιξει.
Την ειδα στους 3 αγωνες.. θελω μονο να αναφερω στο αγωνα με την λιθουανια για τις 3-4 θεσεις , την ειδα να σταματησει να παιξει .. να βρισει τον εαυτο της που δεν καταφερε να βαλει ενα καλαθι.
Εκει η εθνικη εχασε την αγνοτητα του παιχνιδιου , τη συνεχιση του παιχνιδιου. Να παιξουμε ...
Τελικως η απωλεια του ολυμπιακου μεταλιου απο την εθνικη ομαδα μπασκετ γυναικων δεν ειναι επειδη ειμαστε κακες παιχτριες .. απλως δεν ειμαστε ετοιμοι πνευματικα να κατανοησουμε το παιχνιδι. Εαν ο αγωνας με την λιθουανια ξεκινουσε 20 λεπτα μετα ή νωριτερα θα νικουσαμε κι θα ειχαμε το Χαλκινο μεταλιο.
Η Αλεξανδρα ειναι τυπος μπασκετμπολιστριας του "συνεχισω να παιξω.."
Αυτη η νοοτροπια επηρεαζε σε μεγαλο βαθμο την συμπαιχτρια της , την χαινα που της αρεσε να συνεχισει να παιξει ενω δεν ειχε τα χαρακτηριστικα εκεινα που να ξεχωρισει κι να κατανοησουμε το νοημα του ¨"συνεχισω να παιζω". Η Χαινα ειναι μια μπασκετμπολιστρια που ειναι οξυθυμη κι εκρητικη στο παιχνιδι .. σε αργο τεμπο σε καταστασεις πικ εντ ρολ θα επαιξε εναν με εναν κι θα καταληγε με λει απ.. Μονο 3 λει απ για να σπασει η αμυνα για τα μακρυνα σουτ των Λια -Σταλα .

Ειναι πολλα για να κατανοησουμε το παιχνιδι.
Η κατανοηση του παιχνιδιου ειναι μια εργασια που θελει χρονο κι εμπειριες ωστε να αποφασισουμε ..
Τελειωνοντας θα  ηθελα να αναφερω οτι εχω παρακολουθησει ολους τους αγωνες των deaflympics εχω ρωτησει πολλους ...   οι νικητριες ομαδες που εχουν κατακτησει το μεταλλιο ολων των χρωματων εχουν δουλεψει μολις τελειωσε το deaflympics taiwan 2009 ...
Οι αθλητες-τριες μας απο την αποστολη μας μονο μετρημενοι στα δακτυλα ενος χεριου που δουλευουν συστηματικα κι αναφερω  Αλεξανδρος κι Αλεξανδρα .. Ο Αλεξαδρος μας πηρε την 2η Θεση με περιπατο κι μολις πληροφορηθηκα απο το προπονητη του , του κου Αποστολου οτι αυριο ξεκινανε προπονησεις κι αγωνες για το Παγκοσμιο πρωταθλημα παλης κατω των 20 ετων που γινεται στις 12 αυγουστου στη βουλγαρια .. ποτε να ξεκουραστει ... αναρωτιεμαι ... οι νικητες δεν θελουν να ξεκουραστουν .. θελουν να νικησουν.

Αυτη η ειναι η διαφορα απο το νικητη απο το ηττημενο ... η συνεχιση του παιχνιδου .. Αυτη  ειναι η τεχνη του πολεμου που εχουν αναγει σε επισημη οι σαμουραι .. Μεγας Αλεξανδρος , οι Σπαρτιατες , Κολοκτρωνης .. σπουδαιοι ανθρωποι .. λογω της "συνεχισης του παιχνιδιου"  .


Οπως θα ηθελα να αναφερω κι την θρυλικη μορφη του Μεγαλου Ακη .. ειχε παθει θλαση στη ομοπλατη κι το ιατρικο επιτελειο καταφερε να το επαναφερουν στη θεση του στο ομο κι του ειπαν να ξεκουρασει κι εκεινος ζητουσε απο το προπονητη να παιξει κι ειναι στους κορυφαιους στους deaflympics 2013 .. Για μενα προσωπικα κι λογω των βιωματων που εχουμε περασει στη πατρα το 2000 κι στη ρωμη το 2001 κι στη λουμπλιανα το 2004 ειναι ενας πραγματικος θρυλος του μπασκετ που μαζι με το Χαρη Γιαννοπουλο συμβαλλαν στη προοδο του αθληματος στη χωρα μας.


Εγω θα συνεχισω να πηγαινω στους deaflypics games κι θα παρακολουθησω ολους τους αγωνες .. αγαπω το deaflympics κινημα.

Εχοντας μελετησει την ιστορια των deaflympics ..

deaflympics 1993 : Καμπακακης Αντωνης - τζιακας Κωνσταντινος
deaflympics 1997 : Μπιατζουλη Δεσποινα - Δοντας Γιωργος
deaflympics 2001 : Πουλημας γερασιμος
deaflympics 2005 : Δοντας Γιωργος
deaflympics 2009 : Θεμιδα - Ρενιερης Σταυρος
deaflympics 2013 : Αλεξανδρος Παπαδατος - Αλεξανδρα Κοτσιαφτη - Χαινα Ανθη - Ακης Γριλλης


Σας χαιρετω ολους τους αναγνωστες μου κι θα τα πουμε απο κοντα στο κλαμπ για να κουβεντιασουμε τους θρυλους των deaflympics .. dede , gase , drogan , crespo , Novica  , sasa Lukits , zupan .......γεια σας 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακουόγραμμα ... Ακουολογια !!!

Ακουστική κατάσταση Κατά καιρούς οι επιστήμονες Ωτορινολαρυγγολόγοι προσπαθούσαν να καταγράψουν την ακουστική κατάσταση ενός ατόμου .  Τελικώς από τα παλιά που όλοι προσπαθούσαν να το παίζουν ανάπηροι κι η αναπηρία "κώφωση" είναι εύκολο να δηλώσεις λόγω της δυσκολίας διάγνωσης του ποσοστού ακουστικής απώλειας. Σήμερα εν ετει 2013 , η διάγνωση ακουστικής απώλειας ,της οποίας η διάγνωση γίνεται με τεχνολογικά μέσα πιο αξιόπιστα , γίνεται με ακρίβεια το ποσοστό απώλειας.  Η Επιτροπή ολυμπιακών αγώνων κωφών μπορεί σήμερα να διοργανώσει τους αγνούς κι τίμιους αγώνες , τα φαινόμενα των ακουόντων που το παίζουν βαρήκοοι τελείωσε.   Εκείνο που πρέπει να κατανοήσουν είναι το γεγονός ότι την διάγνωση κι η γνωμάτευση γίνεται πάντα με εμπιστιμονικο τρόπο κι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει είναι ένας ειδικός Ακουολογος .  Μην το παίζουμε ακουολογοι όλοι ... η κουλτούρα αυτών που τα ξέρουν όλα , τελείωσε.  Προχωράμε μπροστά με γνωστά μέσα "καθαρά κι τίμια  , τ
 Αναζητοντας τη ευλογια του Πατερα μου , Σε σκεφτομουν πολυ σημερα.  Καθομουν και ταξιδευα με το μυαλο μου και τη χαρακτηριστικη μου προφορα , προφερω τη "Γη των προγονων" μου ... εκει οπου εκανα τα πρωτα βηματα της ζωης μου.  Παλευω πολυ πολυ σκληρα να το φτιαξω το περιβολι, αλλα ειναι δυσκολη οικονομικη περιοδος, κανω υπομονη και με τη θετικη μου σκεψη για μια καλη ζωη ολων μας στη οικογενεια.  Γη των προγονων , εδαφος ιερος , τοπος Ιερος, η δικη μου ηρεμια και ευτυχιας να πατω το εδαφος εκεινο.. του περιβολιου φυσικα ...  Αγαπω τρελλα το περιβολι ... κηπος, μεγαλος γεματος τριανταφυλλα να φυτεψω .. μαλλον παππους θα φυτεψω Γαρυφαλια .. Τοπος Ιερος!!!  

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ !!!

Πρώτη Συγκέντρωση στα άνω Δολιανα  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!! 1.ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ,2.ΑΣΗΜΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, 3. ΓΙΑΝΝΟΠOΥΛΟΣ ΔΟΝΑΤΟΣ,4. ΓΙΑΣΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ,5. ΓΚΟΝΤΣΙΛ ΙΩΑΝΝΗΣ,6. ΔΑΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,7. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ,8. ΜΑΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,9. ΜΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,10. ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,11.ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,12. ΜΗΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ,13. ΜΙΧΑΛΑΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,14. ΝΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,15. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ,16. ΡΑΜΑΝΤΑΝΗΣ ΑΛΚΗΣ,17. ΤΟΥΑΡΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,18. ΤΣΑΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ,19. ΤΣΙΓΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ,20. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ,22. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ,23. ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ,24. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,25. ΚΑΝΤΕΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ,26. ΖΑΧΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,27. ΚΟΧΥΛΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ Αυτά τα παιδιά ήρθαν στα Δολιανα στη πρώτη γνωριμία μου με την ομάδα ! τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ και να είναι καλά. τακης Κορδονουρης ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ Στο αγώνα της εθνικής προς στην καταξίωση και συμμετοχή στις μεγάλες διοργανώσεις είναι δύσκολος δρόμος , για πρώτη φορά στην Εθνικη ομαδα ηρθαν παιχτες