Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΘΡΥΛΙΚΟΙ - ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Σε αυτό το βίντεο , ο πρόεδρός της κοινότητας Αγίου Ανδρέα κος Δημήτριος Βοζικης κατάφερε να προσελκύσει την τηλεόραση κι να διαφημίσει το τόπο μας.
Πως τα κατάφερε???
Απλώς ανάπτυξε προγράμματα κι εφαρμογές πολύ μπροστά από την εποχή του , δημιούργησε ένα υδραυτικο διχτυού που οποίο του δεν είχε πουθενά στην ελληνική  επικράτεια , δημιούργησε κι υποδομές για προφυλασεις από καιρικά φαινόμενα όπως πλημμύρες , υψηλού επίπεδου αντιπλημυρικα προγράμματα που αργότερα  αντέγραψε όλος ο τόπος.
Το βίντεο βλέπουμε επίσης εξέχουσες μορφές του χωρίου μας , Κορδονουρης , Θερμογιαννης , Σουρσος κα άλλους τρομερούς ανθρώπους .
Ήταν τα χρονιά της αγνότητας κι της ενότητας.
Άλλες νοοτροπίες και αρχές.

Σήμερα αυτοί οι εξέχοντες άνθρωποι δεν μείνουν πια στο χωρίο μας , έχουν φύγει για άλλους τόπους να εξερευνήσουν  ο Πρόεδρος μας Βοζικης χάθηκε από το χωρίο κι λέγεται ότι βρίσκεται στη Βουλγαρία υπό τη φροντίδα μιας Βουλγαρας κούκλας , Κορδονουρης Κωνσταντίνος είχε φύγει στο παράδεισο κι μας περιμένει όλους , Σουρσου Ταξιαρχουλα μια μορφή ηρωική όσο τίποτα άλλο κι έδωσε περηφάνια στο χωρίο κι αυτή έφυγε από το χωρίο κι έμεινε πρωτεύουσα..
Το βίντεο θα αποτελέσει τροχοπέδη για την νέα γενιά ανθρώπων στο χωρίο κι να ανθίσει ξανά η ιστορική ενότητα κι αγνότητα και αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων.

Η οικονομική κρίση που μας μαστίζει σήμερα φαίνεται να "καθοδηγεί" σε αυτή την κατεύθυνση.
Ο τόπος έχει ανάγκη από ανθρώπους σαν το Βοζικη οποίος εργάζεται για το χωρίο κι τους ανθρώπους που μένουν εκεί, ο νέος Δήμαρχος σήμερα οποίος κατάγεται από το χωρίο μας θα πρέπει να παρακολουθησει κι να διδαχτεί από το μέγα Βοζικη για το πως να οργανώσει για ένα υγιή κοινότητα ή Δημαρχείο.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Λυτριβη Κωνσταντίνο κι Σκαντζο Μάνο που μου έστειλαν αυτό το βίντεο κι μου έδωσαν ανείπωτη χαρά να δω το πάτερα μου σε αυτό το βίντεο για όσους δεν ξέρουν , ο Κορδονουρης Κωνσταντίνος  διετέλεσε εκείνη την εποχή του βίντεο γενικός γραμματέας του Συλλόγου ΑΙ ΒΡΑΣΙΑΙ (ονομασία του ποταμού μας ) επίσης υπεύθυνος χορηγών για τις διαλέξεις των εξεχόντων ανθρώπων των γραμμάτων κι επιστήμων κι προσπαθούσε να περάσει στη νέα γενιά την σημασία των γραμμάτων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακουόγραμμα ... Ακουολογια !!!

Κατά καιρούς οι επιστήμονες Ωτορινολαρυγγολόγοι προσπαθούσαν να καταγράψουν την ακουστική κατάσταση ενός ατόμου .  Τελικώς από τα παλιά που όλοι προσπαθούσαν να το παίζουν ανάπηροι κι η αναπηρία "κώφωση" είναι εύκολο να δηλώσεις λόγω της δυσκολίας διάγνωσης του ποσοστού ακουστικής απώλειας. Σήμερα εν ετει 2013 , η διάγνωση ακουστικής απώλειας ,της οποίας η διάγνωση γίνεται με τεχνολογικά μέσα πιο αξιόπιστα , γίνεται με ακρίβεια το ποσοστό απώλειας.  Η Επιτροπή ολυμπιακών αγώνων κωφών μπορεί σήμερα να διοργανώσει τους αγνούς κι τίμιους αγώνες , τα φαινόμενα των ακουόντων που το παίζουν βαρήκοοι τελείωσε.  
Εκείνο που πρέπει να κατανοήσουν είναι το γεγονός ότι την διάγνωση κι η γνωμάτευση γίνεται πάντα με εμπιστιμονικο τρόπο κι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει είναι ένας ειδικός Ακουολογος .  Μην το παίζουμε ακουολογοι όλοι ... η κουλτούρα αυτών που τα ξέρουν όλα , τελείωσε. 
Προχωράμε μπροστά με γνωστά μέσα "καθαρά κι τίμια  , τα παράνομα μέσα μπορούν να τα αποβάλλουν…

Οι Άνδρες που Σημάδεψαν στη Ζωή μου

Από τη εποχή των παιδικών μου Χρόνων ... στο περιβόλι ... μέχρι και σήμερα ονειρεύομαι το σπίτι μου στο περιβόλι .

Δυο άντρες σημάδεψαν στη ζωή μου με αυτά που έλεγαν και σήμερα βλέπω πόσο δίκιο έχουν ... και ξεκίνησα και εγώ να συνεχίσω τις διδαχές τους στα παιδιά μου .
ο Πατέρας μου και ο θείος μου Γιώργος .. μιλούσαν πάντα για την αγάπη , λάτρευαν την οικογένεια και το περιβόλι ...

Με το Πάτερα μου είχα δεσμούς αγάπης και επικοινωνίας αξέχαστες στιγμές στο περιβόλι και στο τροχόσπιτο στη σελοντα. Μιλήσαμε πολλά πράγματα για την ζωή κι την αγάπη από τα 19 χρονιά μου και μετά τον θεωρούσα καλύτερο μου φίλο στο κόσμο, ο μόνος που καταλάβαινε τι εννόυσα, τι έλεγα.

Με το Θείο Γιώργο .. ένιωθα ότι είναι ένας μεγάλος αδερφός - ο μοναδικός που θα σκότωνε για να περάσω καλά στο περιβόλι .. έφτιαχνε μάλιστα μια μπασκετα στη άυλη του στο σπίτι και στο περιβόλι (ήξερα ότι το έφτιαχνε για τα ξαδέρφια μου ) αλλά ένιωθα ότι το έκανε για μένα και μετά από αυτό ήμουν πρωταθλητής Ευρώπης και σήμερ…
φίλοι - φίλες ... Θα ήθελα μέσα από δω να ευχαριστήσω όσους υποστήριξαν την Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα όλων των Αθλημάτων της ΕΟΑΚ , και είχα την τιμή να είμαι αρχηγός Εθνικής αποστολής στη Σαμψούντα Τουρκιάς στους deaflympics αγώνες και κάναμε περήφανο ένα ολόκληρο έθνος !! Ευχαριστώ τους αθλητές -αθλήτριες που είναι πλέον ολυμπιονίκες και τους προπονητές ! Καθώς και τους Υπεύθυνους αθλημάτων το οποίο συνεργάστηκα αρμονικά για να αναδείξουμε αθλητές νικητές!! Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΑΚ για την αμέριστη υποστήριξη τους! Φέραμε 5 μετάλλια την δεύτερη καλύτερη συγκομιδή μετά τη Κοπεγχάγη Δανίας το 1997 , άλλα είναι πρώτη σε συγκομιδή χρυσού μεταλλίου σε deaflympics. το Έπος της Σαμψούντα είναι η εθνική ομάδα Μπάσκετ Γυναικών που κατάκτησε του Χρυσό και αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή για την ΕΟΑΚ διότι ο κόπος και ο αγώνας των ανθρώπων που είναι διπλά σε αυτή τη ομάδα , η πρώτη της παρουσίας στο ευρω…