Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ

    Ήρθε το τέλος μου σε αυτή τη Θητεία μου στη ΕΟΑΚ από 2009 ως 2012 οπού διατέλεσα Αντιπρόεδρος Α' , Ταμίας Β' , Γενικός Γραμματέας.
     Επίσης ήμουνα υπεύθυνος τμήματος Ποδοσφαίρου της ΕΟΑΚ μονό στις Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου Ανδρών / Γυνακων.

    Οι δράσεις είναι πολλές κι το σημαντικότερο όλων , οι πόροι που έλαβε η ΕΟΑΚ από τη ΟΠΑΠ ΑΕ για την κοπή της πίτας της ΕΟΑΚ για το 2012 , για την συμμετοχή των εθνικών ομάδων ανδρών ποδοσφαίρου/ ανδρών-γυναικών καλαθοσφαίρισης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κωφών  στη Τουρκιά κι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης ανδρών-γυναικών στη Τουρκιά.
Τελικώς ήταν ένα καταπληκτικό καλοκαίρι του 2012 για την ΕΟΑΚ. Μονό τα αποτελέσματα δεν μας δικαίωσαν εκτός από την μεγάλη νίκη της εθνικής Γυναικών στο ευρωπαϊκό (3η Θέση -πρόκριση στο deaflympics 2013).
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που βιώνει η ΕΟΑΚ είναι τα οικονομικά , το ποσό του οποίου δεν μπορεί να εξοφληθεί σε χρόνο μηδέν αλλά θέλει μακροχρόνιο προγραμματισμό κι με ένα συγκεκριμένο πλάνο εξόφλησης των πιστωτών.
Η ΕΟΑΚ χρειάζεται άτομα στο ΔΣ που να μπορούν να βρουν άλλους πόρους εκτός της κρατικής επιχορήγησης , χρειάζεται αυτούς τους πόρους ώστε να μπορέσει να συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού αλλά κι του εσωτερικού .
Οι αθλητές ανυπομονούν για συμμετοχές στις διοργανώσεις του εξωτερικού , τα σωματεία ανυπομονούν τα πανελληνία πρωταθλήματα .
Πιστεύω ότι σαν υπεύθυνος πέτυχα το σκοπό το οποίο είναι να καταφέρουμε να συμμετέχουμε στις μεγάλες διοργανώσεις μονό τα αποτελέσματα δεν δικαιώνουν το επίπεδο κι τις ικανότητες των παιχτών  Μεγάλο πλήγμα ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας από τα προκριματικά του ευρωπαϊκού (Πολωνία) κι η 11η θέση στο Παγκόσμιο το οποίο θα ήθελα να επισημαίνω ότι ήρθαν οι παίχτες που βοήθησαν οικονομικά , δεν είχαμε το δικαίωμα να επιλεγεί ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Οι παίχτες της εθνικής ομάδας ανδρών στο 1ο προκριματικό αγώνα εν όψει deaflympics με την Σερβία στο στάδιο Καραΐσκάκη νίκησε 4-2 με γκολ των Πριφτη , Δημακου , Καναβογιαννη και Λαυρεντιδη και στη συνεχεία (προέκυψαν αναστατώσεις με την 11η θέση του παγκοσμίου της Τουρκιάς ) και με αλλαγές στο επιτελείο , με πόρους της Ε.Π.Ο. ταξίδεψαν στο βροχερό Λονδίνο για το 2ο Προκριματικό αγώνα.
Εκεί οι παίχτες βρήκαν την ελληνική ψύχη κι την κατάλληλη χημεία με την συνδρομή του νέου προπονητή , να κερδίσουν μέσα στο Λονδίνο με 2-0 την Μεγάλη Βρετανία με γκολ των Μπαλλη Ν. κι Ανδρούτσου . Προκρίθηκαν στους Deaflympics 2013 πανηγυρικά.

Το πιο σημαντικό είναι οι παίχτες να είναι χαρούμενοι κι να ευχαριστηθούν να παίξουν διότι η ΕΟΑΚ έχει αυτούς τους παίχτες , δεν έχει άλλους. Αυτή είναι πραγματικότητα .

Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ τους παρακάτω ανθρώπους :

 1. ΜΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ
 2. ΣΑΒΟΥΡΔΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ
 3. ΠΑΥΛΑΚΗ ΚΩΝΣΤΝΑΤΙΝΟ
 4. ΡΟΥΜΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ
 5. ΜΟΥΣΤΟΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
 6. ΓΚΑΝΟΥΡΗ ΜΥΡΤΩ
 7. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ 
 8. ΔΑΦΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
 9. ΠΟΛΕΜΗ ΜΙΧΑΛΗ
 10. ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΙΩΣΦ
 11. ΣΙΔΕΡΗ ΠΕΤΡΟ 
 12. ΚΑΝΤΕΡΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΛ
 13. ΚΟΥΡΟΓΙΩΡΓΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
 14. Φ.Δ. 
 15. ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟ
 16. ΣΚΡΕΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟ
Και τους 

 1. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ ΑΝΔΡΕΑ
 2. ΑΣΗΜΩΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
 3. ΚΑΝΑΒΟΓΙΑΝΝΗ ΗΛΙΑ
 4. ΜΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ
 5. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ
 6. ΜΠΑΛΛΗ ΝΙΚΟ
 7. ΜΑΓΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
 8. ΓΚΟΝΤΣΙΛ ΙΩΑΝΝΗ
 9. ΤΟΥΑΡΔΗ ΝΙΚΟ
 10. ΜΑΝΙΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
 11. ΡΑΜΑΝΤΑΝΗ ΑΛΚΗ-ΔΑΜΙΑΝΟ
 12. ΜΙΧΑΛΑΡΗ ΧΡΗΣΤΟ 
 13. ΛΑΥΡΕΝΤΙΔΗ ΑΝΤΩΝΙΟ
 14. ΔΗΜΑΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
 15. ΠΡΙΦΤΗ ΘΕΟΦΑΝΗ
 16. ΓΑΛΑΝΗ ΙΩΑΝΝΗ
 17. ΝΩΝΤΑ ΚΩΝΣΤΑ
 18. ΡΗΓΑ ΓΕΩΡΓΙΟ
 19. ΠΛΑΤΣΙΚΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
 20. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΙΩΑΜΕΙΜ
 21. ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗ ΠΑΡΑΧΟ 
 22. ΠΟΥΛΗΜΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟ
 23. ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ ΝΙΚΟ
 24. ΔΙΟΝΥΣΑΤΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ
 25. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΝΙΚΟ 
 26. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΔΟΝΑΤΟ
 27. ΜΑΝΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
 28. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ 
 29. ΑΥΛΑΚΙΩΤΗ ΘΩΜΑ
 30. ΓΙΑΣΙΑ ΠΕΤΡΟ
 31. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ 
 32. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ
 33. ΚΑΡΚΑΣΙΝΑ ΗΛΙΑ 
 34. ΕΓΚΑΙΝ
 35. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΚΟΥΡΑ

Επίσης ευχαριστώ τους συναδέρφους μου στο ΔΣ :

 1. προεδρο ΣΤΟΥΦΗ ΙΩΑΝΝΗ
 2. Αντιπροεδρο ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ ΙΩΣΗΦ
 3. Αντιπροεδρο ΖΑΣΠΑΛΗ ΑΝΤΩΝΙΟ
 4. Ειδικο Γραμματεα ΦΩΤΙΟΥ ΑΡΓΥΡΗ
 5. Ταμια ΜΑΚΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
 6. Ταμια ΓΚΙΝΤΙΚΑ ΒΑΙΟ
 7. συμβουλους ΣΙΜΨΗ ΚΩΝΣΤΝΑΤΙΝΟ
 8. ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ
 9. ΣΤΑΡΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟ
 10. ΝΟΥΛΑ ΦΩΤΗ 

Και στο προσωπικό


 1. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ
 2. ΚΑΣΒΙΚΗ ΜΑΡΙΑ
 3. ΚΕΦΑΛΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
 4. ΠΟΛΕΜΗ ΜΙΧΑΗΛ 

Κι τελευταίο τον ΣΤΟΛΑΚΙΔΗ ΠΡΟΔΡΟΜΟ αναπληρωτή Προϊστάμενο ειδικού αθλητισμού του Υπουργείου Υγείας.

Στις 21 Οκτωβρίου θα ξημερώσει μια νέα μέρα κι με θητεία μόλις ενός έτους , θα είμαι κι πάλι υποψήφιος αντιπρόσωπος του ΑΟΚ για μια θέση στο ΔΣ της ΕΟΑΚ.

Σας ευχαριστώ όλους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακουόγραμμα ... Ακουολογια !!!

Κατά καιρούς οι επιστήμονες Ωτορινολαρυγγολόγοι προσπαθούσαν να καταγράψουν την ακουστική κατάσταση ενός ατόμου .  Τελικώς από τα παλιά που όλοι προσπαθούσαν να το παίζουν ανάπηροι κι η αναπηρία "κώφωση" είναι εύκολο να δηλώσεις λόγω της δυσκολίας διάγνωσης του ποσοστού ακουστικής απώλειας. Σήμερα εν ετει 2013 , η διάγνωση ακουστικής απώλειας ,της οποίας η διάγνωση γίνεται με τεχνολογικά μέσα πιο αξιόπιστα , γίνεται με ακρίβεια το ποσοστό απώλειας.  Η Επιτροπή ολυμπιακών αγώνων κωφών μπορεί σήμερα να διοργανώσει τους αγνούς κι τίμιους αγώνες , τα φαινόμενα των ακουόντων που το παίζουν βαρήκοοι τελείωσε.  
Εκείνο που πρέπει να κατανοήσουν είναι το γεγονός ότι την διάγνωση κι η γνωμάτευση γίνεται πάντα με εμπιστιμονικο τρόπο κι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει είναι ένας ειδικός Ακουολογος .  Μην το παίζουμε ακουολογοι όλοι ... η κουλτούρα αυτών που τα ξέρουν όλα , τελείωσε. 
Προχωράμε μπροστά με γνωστά μέσα "καθαρά κι τίμια  , τα παράνομα μέσα μπορούν να τα αποβάλλουν…

Τα παιδια της Λαρισας

Ως ανθρωπος του ποδοσφαιρου πλεον χωρις να εχω καθηκοντα, παρακολουθησα τις εξελιξεις στο dcl και την οργανωτικη επιτροπη της Λαρισας για την φιλοξενεια του 10ο ευρωπαικου πρωταθληματος σωματειων ποδοσφαιρου κωφων .
Ειδα τους φιλους μου απο ολο το κοσμο, ειδα ποδοσφαιρο να ανεβαινει επιπεδο .

Τελικα νικησε η ομαδα που ειναι οργανωμενη σε ολους του τομεις του παιχνιδιου σε ολη τη διοργανωση . Θα μπορουσα να μιλησω ανοιχτα αλλα δεν ειμαι δημοσιογραφος για να το κανω.

Την κατακτηση του dcl  την εκαναν 3 ποδοσφαιριστες που αλλαξαν το ροη του παιχνιδιου και θα πω τα νουμερα ... 16 για την διασφαλιση των μετοπισθεν , 20 για την δημιουργια  και τελος 11 για την κατοχη της μπαλλας ... αυτοι κατα την αποψη μου οι 3 ησαν υπεροχοι.

Ο προπονητης οπως ειναι εκεινος που κρατουσε σε ισορροπία και μεταδωσε την ηρεμια κι την σιγουρια οτι το μονοματι που επελεξε ειναι της νικης. Επισης ειχε το θαρρος να χρησιμοποιησει τους 2 πιτσικρικαδες και κανανε ενα ωραιο συνδυασμο σε μια επιθεση.

ως ανθρωπος θα κ…

Υποψήφιος ΕΣΑμεΑ

Ως ανήσυχος κωφός πολίτης  και ανήσυχος πολιτευτής όλων των κωφών , αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος στη ΕΣΑμεΑ στης εκλογοαπολογιστικης συνεδρίου της 8-9 φεβουαριου 2017 στο ξενοδοχείο Τιτάνια.
Θέλοντας να εισάγω τους τίτλους μου και τις Δράσεις μου .

Διατελώ :

Πρόεδρος της Ένωσης Κωφών της Ελλάδος (2014 ως σήμερα ).Β. Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών .Σύμβουλος του Παναρκαδικου Αθλητικού Ομίλου Κωφών "Μοριας" .Διοικητικό Στέλεχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωφών (Deaf International Football Accocation - D.I.F.A.) .Ιδρυτής του Παναρκαδικου Αθλητικού Ομίλου Κωφών "Μοριας" .Διοργανωτής (μεσώ ΕΚΕ) της Εβδομάδας Κωφών της ΕΚΕ 2015 .Αρχηγός Πορείας ΕΚΕ (Υποστηρικτής στους αγώνες ΕΣΑμεΑ - ΟΜΚΕ) Νοέμβριος 2015 - Δεκέμβριος 2016 .Επικεφαλής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Κωφών από 2015 έως σήμερα.  Επίσης διετέλεσα : Αντιπρόεδρος - Γραμματέας - Ταμίας στην Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (2009-2016). Γραμματέας  στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδο…