Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

DCL .. Παράδεισος των ποδοσφαιρικών σωματείων


Τέλη Απριλίου έγινε στη Αθηνά το 5ο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ομάδων κωφών όπως είναι η πλήρες ονομασία της διοργάνωσης ή αλλιώς το γνωστό σε όλους μας DCL. Το 2011 το 4ο DCL έγινε στη πόλη καρλσρουη  Γερμανίας , εκεί το ΠΟΚ διεκδίκησε το 5ο DCL διά περιπάτου. Γνωριμιές .. υψηλό φρόνημα.. οργάνωση.. τέλος το σημαντικό είναι οτι κέρδισε μια ελληνική ομάδα  ήτοι ΠΟΚ . 
Το dcl  στη Ελλάδα είναι γεγονός , η διοργάνωση αυτού του γεγονός έγινε εξολοκλήρου από το ποκ κι πιστεύω οτι πέτυχε. 
Το σημαντικό είναι οτι μετείχαν οι ελληνικές ομάδες στο dcl το ΠΟΚ που τελικά κατάκτησε την 2η θέση , το ΑΣΚΠΝ που κατάκτησε τελικά την 6η θέση. 
Το ΠΟΚ έφτασε εκεί λόγω της πείρας των παιχτών του , είχε στη τάξη τους το μεγάλο Δημακο οποίος έβαλε 3 γκολ κι πολλές ασιστ που δεν έγιναν γκολ. Διαφορά στο φετινό ΠΟΚ του 5ο DCL  την έκαναν 2 παίχτες , ο Δημήτριος Δημακος  και ο Δονάτος Γιαννόπουλους. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το γεγονός οτι στα ημιτελικά ο αρχηγός του ΠΟΚ (ο Δημακος έπαιξε με την ομάδα βρασιές στο περιφερειακό πρωτάθλημα , στη πόλη Αμαλιάδα με την τοπική ομάδα , ήταν αγώνας ζωής κι θανάτου για τις βρασιές εκεί , κρίνεται η παραμονή στο περιφερειακό η επιστροφή στο Αρκαδικό πρωτάθλημα) συνεχώς ρωτούσε ποτέ θα έρχονταν ο Δημακος για να παίζει. 


Ο Δημακος όπως έπαιζε στις 13:00 στη Αμαλιάδα κι στις 18:30 στο ημιτελικό του DCL. Πράγμα αδύνατο να προφτάσει .. και να προφτάσει τα επίπεδα απόδοσης του θα ήταν χαμηλά. Τελικά δεν πρόλαβε κι ευτυχώς προκρίθηκε στο τελικό.  

Η συμμέτοχη των παιχτών των ομάδων του ΠΟΚ και του ΑΣΚΠΝ είναι πολύ σημαντική λογω της απόκτησης εμπειριών , επειδή σε τέτοιους αγώνες παίξεις με κωφούς αντιπάλους κι μαθαίνεις κι αποκτάς μια αυτοπεποίθηση. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίχτες του ΑΣΚΠΝ κι του ΠΟΚ που έπαιζαν με πολύ πάθος κι αγάπη σε αυτό το πρωτάθλημα. το γνωστό σε όλους μας DCL. 

Κάνατε περήφανη την Ελλάδα μας. 


Τελικά αυτό το DCL  είναι παράδεισος των ΟΜΑΔΩΝ διότι συσπειρώνουν τους ποδοσφαιριστές να συμμετέχουν στη κορυφαία διοργάνωση. 

Εύχομαι στο 6ο DCL  που θα ανακοινωθεί προσεχώς να πάει σε μια πόλη που ποδοσφαιρικά να είναι αναπτυγμένη κι κοντά στις αθλητικές εγκαταστάσεις κι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. 

Γεια φίλοι μου !! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακουόγραμμα ... Ακουολογια !!!

Κατά καιρούς οι επιστήμονες Ωτορινολαρυγγολόγοι προσπαθούσαν να καταγράψουν την ακουστική κατάσταση ενός ατόμου .  Τελικώς από τα παλιά που όλοι προσπαθούσαν να το παίζουν ανάπηροι κι η αναπηρία "κώφωση" είναι εύκολο να δηλώσεις λόγω της δυσκολίας διάγνωσης του ποσοστού ακουστικής απώλειας. Σήμερα εν ετει 2013 , η διάγνωση ακουστικής απώλειας ,της οποίας η διάγνωση γίνεται με τεχνολογικά μέσα πιο αξιόπιστα , γίνεται με ακρίβεια το ποσοστό απώλειας.  Η Επιτροπή ολυμπιακών αγώνων κωφών μπορεί σήμερα να διοργανώσει τους αγνούς κι τίμιους αγώνες , τα φαινόμενα των ακουόντων που το παίζουν βαρήκοοι τελείωσε.  
Εκείνο που πρέπει να κατανοήσουν είναι το γεγονός ότι την διάγνωση κι η γνωμάτευση γίνεται πάντα με εμπιστιμονικο τρόπο κι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει είναι ένας ειδικός Ακουολογος .  Μην το παίζουμε ακουολογοι όλοι ... η κουλτούρα αυτών που τα ξέρουν όλα , τελείωσε. 
Προχωράμε μπροστά με γνωστά μέσα "καθαρά κι τίμια  , τα παράνομα μέσα μπορούν να τα αποβάλλουν…

Οι Άνδρες που Σημάδεψαν στη Ζωή μου

Από τη εποχή των παιδικών μου Χρόνων ... στο περιβόλι ... μέχρι και σήμερα ονειρεύομαι το σπίτι μου στο περιβόλι .

Δυο άντρες σημάδεψαν στη ζωή μου με αυτά που έλεγαν και σήμερα βλέπω πόσο δίκιο έχουν ... και ξεκίνησα και εγώ να συνεχίσω τις διδαχές τους στα παιδιά μου .
ο Πατέρας μου και ο θείος μου Γιώργος .. μιλούσαν πάντα για την αγάπη , λάτρευαν την οικογένεια και το περιβόλι ...

Με το Πάτερα μου είχα δεσμούς αγάπης και επικοινωνίας αξέχαστες στιγμές στο περιβόλι και στο τροχόσπιτο στη σελοντα. Μιλήσαμε πολλά πράγματα για την ζωή κι την αγάπη από τα 19 χρονιά μου και μετά τον θεωρούσα καλύτερο μου φίλο στο κόσμο, ο μόνος που καταλάβαινε τι εννόυσα, τι έλεγα.

Με το Θείο Γιώργο .. ένιωθα ότι είναι ένας μεγάλος αδερφός - ο μοναδικός που θα σκότωνε για να περάσω καλά στο περιβόλι .. έφτιαχνε μάλιστα μια μπασκετα στη άυλη του στο σπίτι και στο περιβόλι (ήξερα ότι το έφτιαχνε για τα ξαδέρφια μου ) αλλά ένιωθα ότι το έκανε για μένα και μετά από αυτό ήμουν πρωταθλητής Ευρώπης και σήμερ…
φίλοι - φίλες ... Θα ήθελα μέσα από δω να ευχαριστήσω όσους υποστήριξαν την Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα όλων των Αθλημάτων της ΕΟΑΚ , και είχα την τιμή να είμαι αρχηγός Εθνικής αποστολής στη Σαμψούντα Τουρκιάς στους deaflympics αγώνες και κάναμε περήφανο ένα ολόκληρο έθνος !! Ευχαριστώ τους αθλητές -αθλήτριες που είναι πλέον ολυμπιονίκες και τους προπονητές ! Καθώς και τους Υπεύθυνους αθλημάτων το οποίο συνεργάστηκα αρμονικά για να αναδείξουμε αθλητές νικητές!! Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΑΚ για την αμέριστη υποστήριξη τους! Φέραμε 5 μετάλλια την δεύτερη καλύτερη συγκομιδή μετά τη Κοπεγχάγη Δανίας το 1997 , άλλα είναι πρώτη σε συγκομιδή χρυσού μεταλλίου σε deaflympics. το Έπος της Σαμψούντα είναι η εθνική ομάδα Μπάσκετ Γυναικών που κατάκτησε του Χρυσό και αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή για την ΕΟΑΚ διότι ο κόπος και ο αγώνας των ανθρώπων που είναι διπλά σε αυτή τη ομάδα , η πρώτη της παρουσίας στο ευρω…