Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Meeting DIFA

Είναι μια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του DIFA , ενός οργανισμού με υψηλά αθλητικά όργανα.  Μετά από πολλές διαβουλεύσεις , τελικά θα γίνει στη πανέμορφη πόλη στη νοτιά Ιταλία ήτοι στη Catania . Οι φίλοι του ποδοσφαίρου στη νοτιά Ιταλία κι στη πόλη Catania επιδείξαν αγάπη κι πρότειναν να φιλοξενήσει στη πόλη τους ένα συμβούλιο της DIFA. To πρώτο συμβούλιο της DIFA θα ξεκινήσει από την Catania , κι ελπίζω να είναι ενα υπέροχο ξεκίνημα κι να κάνει μεγάλο ταξίδι. Στη παρούσα φάση , σημαντικό είναι το ταξίδι να ξεκινήσει με σωστές προϋποθέσεις και διάθεση, θα βρούμε μέσα απο το ταξίδι ,το προορισμό μας. 
Όλοι ξέρουμε οτι ο προορισμός του DIFA είναι ένας, την ανάδειξη του ποδοσφαίρου των κωφών στο υψηλότερο επίπεδο -ανάδειξη του κωφού αθλητή-τρία. 
Ο σκοπός της DIFA είναι να οργανώσει το ποδόσφαιρο σε πρότυπα μεγάλων διοργανώσεων κι υψηλή αναγνωσιμότητα. 
Δύσκολο..?? Καθόλου δύσκολο, αντίθετα μπορούμε να τα καταφέρουμε πολλά , όλοι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου σε ένα διεθνές οργανισμό όπως το DIFA . Το DIFA αποτελείται απο 7 άτομα στο Διοικητικό Συμβούλιο και 3 άτομα στη γραμματεία (γραμματειακή υποστήριξη) , το κάθε μέλος αναλαβαίνει κάποια καθήκοντα κι προεδρεύει σε κάποιες επιτροπές. 
Στις 23 Νοεμβρίου μερικές χωρες μεταξύ τους κι η Ελλάδα υποστήριξε την Δημιουργία - Ίδρυση του DIFA ως ένα θεσμικό όργανο για το ποδόσφαιρο. 
Εκεί το συνέδριο αποφασίσαμε να οργανώσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων -έφηβων (αγόρια-κορίτσια) , να ενθαρρύνουμε το γυναικείο φύλλο να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. 
Δημιουργούμε υποδομές όπως η διαιτησία , η προπονητική , η γυμναστική , και πρώτες βοήθειες. 
Ένα πρόγραμμα αντί-ντόπινγκ για το ποδόσφαιρο. 
Στη Catania  όλα θα ξεκινήσουν απο το μηδέν κι να δημιουργήσουμε ενα οργανισμό για τα επόμενα χρόνια ώστε οι χώρες να εμπιστεύονται κι να συμμετέχουν. 

To σημαντικότερο όλων είναι να πετύχουμε να έχουμε μια καλή συμβίωση με άλλους αθλητικούς οργανισμούς  όπως είναι το ICSD , το EDSO , το APDSC , το CADS , το PANAMDES , είναι πολύ σημαντικό για το DIFA να συνεργάζεται αρμόνικα με εκείνους  τους σπουδαιότερους οργανισμούς. 

Ο κοινός σκοπός όλων είναι να πετύχει ο κωφός αθλητής περισσότερα από αυτά που μπορεί. 

Το DIFA  χρειάζεται την απεριόριστη υποστήριξη σας για το ποδόσφαιρο και μονό. 

Μετά τη Catania θα τα πούμε. 
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακουόγραμμα ... Ακουολογια !!!

Κατά καιρούς οι επιστήμονες Ωτορινολαρυγγολόγοι προσπαθούσαν να καταγράψουν την ακουστική κατάσταση ενός ατόμου .  Τελικώς από τα παλιά που όλοι προσπαθούσαν να το παίζουν ανάπηροι κι η αναπηρία "κώφωση" είναι εύκολο να δηλώσεις λόγω της δυσκολίας διάγνωσης του ποσοστού ακουστικής απώλειας. Σήμερα εν ετει 2013 , η διάγνωση ακουστικής απώλειας ,της οποίας η διάγνωση γίνεται με τεχνολογικά μέσα πιο αξιόπιστα , γίνεται με ακρίβεια το ποσοστό απώλειας.  Η Επιτροπή ολυμπιακών αγώνων κωφών μπορεί σήμερα να διοργανώσει τους αγνούς κι τίμιους αγώνες , τα φαινόμενα των ακουόντων που το παίζουν βαρήκοοι τελείωσε.  
Εκείνο που πρέπει να κατανοήσουν είναι το γεγονός ότι την διάγνωση κι η γνωμάτευση γίνεται πάντα με εμπιστιμονικο τρόπο κι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει είναι ένας ειδικός Ακουολογος .  Μην το παίζουμε ακουολογοι όλοι ... η κουλτούρα αυτών που τα ξέρουν όλα , τελείωσε. 
Προχωράμε μπροστά με γνωστά μέσα "καθαρά κι τίμια  , τα παράνομα μέσα μπορούν να τα αποβάλλουν…

Τα παιδια της Λαρισας

Ως ανθρωπος του ποδοσφαιρου πλεον χωρις να εχω καθηκοντα, παρακολουθησα τις εξελιξεις στο dcl και την οργανωτικη επιτροπη της Λαρισας για την φιλοξενεια του 10ο ευρωπαικου πρωταθληματος σωματειων ποδοσφαιρου κωφων .
Ειδα τους φιλους μου απο ολο το κοσμο, ειδα ποδοσφαιρο να ανεβαινει επιπεδο .

Τελικα νικησε η ομαδα που ειναι οργανωμενη σε ολους του τομεις του παιχνιδιου σε ολη τη διοργανωση . Θα μπορουσα να μιλησω ανοιχτα αλλα δεν ειμαι δημοσιογραφος για να το κανω.

Την κατακτηση του dcl  την εκαναν 3 ποδοσφαιριστες που αλλαξαν το ροη του παιχνιδιου και θα πω τα νουμερα ... 16 για την διασφαλιση των μετοπισθεν , 20 για την δημιουργια  και τελος 11 για την κατοχη της μπαλλας ... αυτοι κατα την αποψη μου οι 3 ησαν υπεροχοι.

Ο προπονητης οπως ειναι εκεινος που κρατουσε σε ισορροπία και μεταδωσε την ηρεμια κι την σιγουρια οτι το μονοματι που επελεξε ειναι της νικης. Επισης ειχε το θαρρος να χρησιμοποιησει τους 2 πιτσικρικαδες και κανανε ενα ωραιο συνδυασμο σε μια επιθεση.

ως ανθρωπος θα κ…

Υποψήφιος ΕΣΑμεΑ

Ως ανήσυχος κωφός πολίτης  και ανήσυχος πολιτευτής όλων των κωφών , αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος στη ΕΣΑμεΑ στης εκλογοαπολογιστικης συνεδρίου της 8-9 φεβουαριου 2017 στο ξενοδοχείο Τιτάνια.
Θέλοντας να εισάγω τους τίτλους μου και τις Δράσεις μου .

Διατελώ :

Πρόεδρος της Ένωσης Κωφών της Ελλάδος (2014 ως σήμερα ).Β. Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών .Σύμβουλος του Παναρκαδικου Αθλητικού Ομίλου Κωφών "Μοριας" .Διοικητικό Στέλεχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωφών (Deaf International Football Accocation - D.I.F.A.) .Ιδρυτής του Παναρκαδικου Αθλητικού Ομίλου Κωφών "Μοριας" .Διοργανωτής (μεσώ ΕΚΕ) της Εβδομάδας Κωφών της ΕΚΕ 2015 .Αρχηγός Πορείας ΕΚΕ (Υποστηρικτής στους αγώνες ΕΣΑμεΑ - ΟΜΚΕ) Νοέμβριος 2015 - Δεκέμβριος 2016 .Επικεφαλής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Κωφών από 2015 έως σήμερα.  Επίσης διετέλεσα : Αντιπρόεδρος - Γραμματέας - Ταμίας στην Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (2009-2016). Γραμματέας  στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδο…