DEAF INTERNATIONAL FOOTBALL ASSOCIATION

Αγαπητοί φίλοι και φίλες!
Όπως γνωρίζετε, στις 23 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της DIFA. Πιστεύω ότι αυτό το συνέδριο έληξε με επιτυχία. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αυτό τη διοργάνωση. Ήμουν ευτυχής που συνάντησα όλους σας και ήμουν χαρούμενος που είδα την θετική σας στάση απέναντι στην πρωτοβουλία  μου για τη δημιουργία της DIFA.
Πριν από το Συνέδριο είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με ορισμένους από εσάς στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της ICSD στις 13 - 15 Σεπτεμβρίου, 2011. Ήμουν τόσο χαρούμενος που είδα πόσο σημαντικό είναι για σας το θέμα της ανάπτυξης του Αθλητισμού των Κωφών ανάπτυξη και του ποδοσφαίρου ειδικότερα.


Στο Συνέδριο της DIFΑ άκουσα πολλές απόψεις, είτε για την έγκριση ή την αποδοκιμασία της ίδρυσης της DIFA. Πρόκειται για μια απολύτως φυσιολογική πρακτική εργασία. Και το πιο σημαντικό σε αυτό είναι να ενδιαφερόμαστε και να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε άποψη. Είμαι ευγνώμων για το ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η πλειοψηφία των αντιπροσώπων υποστήριξαν τελικά την DIFΑ και τις πρωτοβουλίες της. Η  DIFΑ είναι μόνο η αρχή της μακράς πορείας της. Αλλά με τις συνδυασμένες προσπάθειες και τη συνεργασία η οργάνωση αυτή θα αναπτυχθεί και θα ευημερήσει, προκειμένου να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο μεταξύ των Κωφών. Είμαι ικανοποιημένος με το γεγονός ότι μοιράζεστε μαζί μου την αφοσίωση και το πάθος για το ποδόσφαιρο, γιατί το ποδόσφαιρο για μας δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, είναι ένα μέρος της ζωής μας.
Εκλέχτηκα ως Πρόεδρος της DIFΑ, μαζί με την Εκτελεστική Επιτροπή της DIFΑ θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την υποστήριξή σας στην αρχή της δουλειάς μας. Όλοι μας να κατανοήσουμε πόσο δύσκολη θα είναι η διαδρομή. Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά και να είμαστε πιστοί στα συμφέροντα και στους στόχους μας για το καλό της περαιτέρω ευημερίας του ποδοσφαίρου κωφών. Το πρώτο ζήτημα της νεοσύστατης ομάδας μας είναι να πάρει την αναγνώριση από την ICSD. Η αναγνώριση από αυτήν τη σεβαστή οργάνωση είναι ζωτικής σημασίας για μας. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να αυξηθούμε και να αναπτυχθούμε ελεύθερα, χωρίς παρεξήγηση και κακή επικοινωνία εντός της κοινωνίας των Κωφών. Η βασική προϋπόθεση για τις περαιτέρω εργασίες της DIFA είναι η συνεργασία και κοινή κατανόηση.
Υπενθυμίζω, το σώμα της Εκτελεστικής Επιτροπής DIFA που διορίστηκε την ημέρα μετά το Συνέδριο, και μέχρι τώρα φαίνεται ως εξής:
Ο κ. Jakov Frenkel, Ρωσία - Ο Πρόεδρος
Ο κ. Jαck Lαmberton, ΗΠΑ – Αντιπρόεδρος
Ο κ. Giovαnni Convito, Ιταλία – Αντιπρόεδρος
Ο κ. ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , Ελλάδα
Ο κ. Mohαmmαd Pαrgαr, το Ιράν
Ο κ. Kαnukoν Soslαnbek, Ρωσία
Ο κ. Brice Allain, Γαλλία
Οι πρώτες συζητήσεις κατά τη δραστηριότητα της Εκτελεστικής Επιτροπής της DIFA, είχαν ως στόχο την αποσαφήνιση και τον καθορισμό των κυρίων στόχων και των κατευθύνσεων του οργανισμού. Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η εκλαΐκευση του ποδοσφαίρου ανάμεσα στα Junior. Έτσι, ένα από τα καθήκοντα της DIFA για το προσεχές μέλλον είναι να καθιερωθεί ένα Κύπελλο DIFΑ Junior.  Η Εκτελεστική Επιτροπή DIFΑ θα ενημερώσει το κοινό σχετικά με αυτήν την αθλητική διοργάνωση στην επίσημη ανακοίνωση τύπου που θα εκδοθεί και θα διανεμηθεί ανάλογα. Μέχρι τώρα, DIFΑ έχει ήδη ξεκινήσει τη συζήτηση των προοπτικών για την οργάνωση αυτού του τουρνουά με τη FIFΑ. Η αντίστοιχη αλληλογραφία και οι διαπραγματεύσεις έχουν ήδη αρχίσει.
Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι η επίσημη ιστοσελίδα της DIFΑ θα είναι αναπροσαρμοστεί και θα εκσυγχρονιστεί από τις αρχές του 2012. Οι επίσημες γλώσσες της ιστοσελίδας θα είναι η αγγλική και η γαλλική.

Σας παροτρύνω ευγενικά να συμμετέχετε ενεργά στη διαδικασία εργασίας της DIFA, συμβάλλοντας στην απασχόληση και στην επιτυχία της ομάδας. Θα πρέπει να αισθάνεστε ελεύθεροι να εκφράσετε τις απόψεις, τις προτάσεις σας και τις ιδέες σχετικά με την DΙFΑ και το έργο της. Η  πραγματική συμμετοχή σας, η συμβολή και η στενή συνεργασία μας είναι τώρα το έδαφος για την επιτυχή ανάπτυξη του ποδοσφαίρου κωφών στο μέλλον.

Υπ’ όψιν αυτών που θα ήθελαν να ενταχθούν στην DIFA: αισθανθείτε ελεύθεροι να υποβάλλετε αίτηση στέλνοντας ένα αίτημα στην ακόλουθη διεύθυνση εμαιλ jakov_frenkel@maiI.ru . Ο καλύτερος τρόπος για όλους μας είναι όταν γίνεται η υποβολή αίτησης για λογαριασμό της Περιφερειακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ή εθνικής ένωσης). Η εν λόγω έγκριση από τον τοπικό εκπρόσωπο θα μας επιτρέψει να δεχτούμε την αίτησή σας πιο εύκολα. Για παράδειγμα, οι Ομοσπονδίες  Ποδοσφαίρου κωφών της Ρωσίας και της Ιαπωνίας έχουν ακολουθήσει τη διαδικασία και αναφέρεται ότι ήδη εντάχθηκαν  στην DIFΑ.

Εν κατακλείδι,  θα ήθελα να σας ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.
Εύχομαι ο καθένας σας να είναι υγιής, ευτυχισμένος, χαρούμενος και πάντα αισιόδοξος. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η δύναμη μας βρίσκεται στην αλληλεγγύη και τη συνεργασία μας. Μόνο μέσα από την ενότητα και την εμπιστοσύνη μας θα είμαστε σε θέση να επιτύχουμε.

Τις καλύτερες ευχές μου και χαιρετισμούς,

Jakov Frenkel
Πρόεδρος DIFΑ

Σχόλια