Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο


DEAF INTERNATIONAL FOOTBALL ASSOCIATION

Αγαπητοί φίλοι και φίλες!
Όπως γνωρίζετε, στις 23 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της DIFA. Πιστεύω ότι αυτό το συνέδριο έληξε με επιτυχία. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αυτό τη διοργάνωση. Ήμουν ευτυχής που συνάντησα όλους σας και ήμουν χαρούμενος που είδα την θετική σας στάση απέναντι στην πρωτοβουλία  μου για τη δημιουργία της DIFA.
Πριν από το Συνέδριο είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με ορισμένους από εσάς στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της ICSD στις 13 - 15 Σεπτεμβρίου, 2011. Ήμουν τόσο χαρούμενος που είδα πόσο σημαντικό είναι για σας το θέμα της ανάπτυξης του Αθλητισμού των Κωφών ανάπτυξη και του ποδοσφαίρου ειδικότερα.


Στο Συνέδριο της DIFΑ άκουσα πολλές απόψεις, είτε για την έγκριση ή την αποδοκιμασία της ίδρυσης της DIFA. Πρόκειται για μια απολύτως φυσιολογική πρακτική εργασία. Και το πιο σημαντικό σε αυτό είναι να ενδιαφερόμαστε και να είμαστε προσεκτικοί σε κάθε άποψη. Είμαι ευγνώμων για το ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η πλειοψηφία των αντιπροσώπων υποστήριξαν τελικά την DIFΑ και τις πρωτοβουλίες της. Η  DIFΑ είναι μόνο η αρχή της μακράς πορείας της. Αλλά με τις συνδυασμένες προσπάθειες και τη συνεργασία η οργάνωση αυτή θα αναπτυχθεί και θα ευημερήσει, προκειμένου να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο μεταξύ των Κωφών. Είμαι ικανοποιημένος με το γεγονός ότι μοιράζεστε μαζί μου την αφοσίωση και το πάθος για το ποδόσφαιρο, γιατί το ποδόσφαιρο για μας δεν είναι απλά ένα παιχνίδι, είναι ένα μέρος της ζωής μας.
Εκλέχτηκα ως Πρόεδρος της DIFΑ, μαζί με την Εκτελεστική Επιτροπή της DIFΑ θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για την υποστήριξή σας στην αρχή της δουλειάς μας. Όλοι μας να κατανοήσουμε πόσο δύσκολη θα είναι η διαδρομή. Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά και να είμαστε πιστοί στα συμφέροντα και στους στόχους μας για το καλό της περαιτέρω ευημερίας του ποδοσφαίρου κωφών. Το πρώτο ζήτημα της νεοσύστατης ομάδας μας είναι να πάρει την αναγνώριση από την ICSD. Η αναγνώριση από αυτήν τη σεβαστή οργάνωση είναι ζωτικής σημασίας για μας. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να αυξηθούμε και να αναπτυχθούμε ελεύθερα, χωρίς παρεξήγηση και κακή επικοινωνία εντός της κοινωνίας των Κωφών. Η βασική προϋπόθεση για τις περαιτέρω εργασίες της DIFA είναι η συνεργασία και κοινή κατανόηση.
Υπενθυμίζω, το σώμα της Εκτελεστικής Επιτροπής DIFA που διορίστηκε την ημέρα μετά το Συνέδριο, και μέχρι τώρα φαίνεται ως εξής:
Ο κ. Jakov Frenkel, Ρωσία - Ο Πρόεδρος
Ο κ. Jαck Lαmberton, ΗΠΑ – Αντιπρόεδρος
Ο κ. Giovαnni Convito, Ιταλία – Αντιπρόεδρος
Ο κ. ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , Ελλάδα
Ο κ. Mohαmmαd Pαrgαr, το Ιράν
Ο κ. Kαnukoν Soslαnbek, Ρωσία
Ο κ. Brice Allain, Γαλλία
Οι πρώτες συζητήσεις κατά τη δραστηριότητα της Εκτελεστικής Επιτροπής της DIFA, είχαν ως στόχο την αποσαφήνιση και τον καθορισμό των κυρίων στόχων και των κατευθύνσεων του οργανισμού. Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η εκλαΐκευση του ποδοσφαίρου ανάμεσα στα Junior. Έτσι, ένα από τα καθήκοντα της DIFA για το προσεχές μέλλον είναι να καθιερωθεί ένα Κύπελλο DIFΑ Junior.  Η Εκτελεστική Επιτροπή DIFΑ θα ενημερώσει το κοινό σχετικά με αυτήν την αθλητική διοργάνωση στην επίσημη ανακοίνωση τύπου που θα εκδοθεί και θα διανεμηθεί ανάλογα. Μέχρι τώρα, DIFΑ έχει ήδη ξεκινήσει τη συζήτηση των προοπτικών για την οργάνωση αυτού του τουρνουά με τη FIFΑ. Η αντίστοιχη αλληλογραφία και οι διαπραγματεύσεις έχουν ήδη αρχίσει.
Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι η επίσημη ιστοσελίδα της DIFΑ θα είναι αναπροσαρμοστεί και θα εκσυγχρονιστεί από τις αρχές του 2012. Οι επίσημες γλώσσες της ιστοσελίδας θα είναι η αγγλική και η γαλλική.

Σας παροτρύνω ευγενικά να συμμετέχετε ενεργά στη διαδικασία εργασίας της DIFA, συμβάλλοντας στην απασχόληση και στην επιτυχία της ομάδας. Θα πρέπει να αισθάνεστε ελεύθεροι να εκφράσετε τις απόψεις, τις προτάσεις σας και τις ιδέες σχετικά με την DΙFΑ και το έργο της. Η  πραγματική συμμετοχή σας, η συμβολή και η στενή συνεργασία μας είναι τώρα το έδαφος για την επιτυχή ανάπτυξη του ποδοσφαίρου κωφών στο μέλλον.

Υπ’ όψιν αυτών που θα ήθελαν να ενταχθούν στην DIFA: αισθανθείτε ελεύθεροι να υποβάλλετε αίτηση στέλνοντας ένα αίτημα στην ακόλουθη διεύθυνση εμαιλ jakov_frenkel@maiI.ru . Ο καλύτερος τρόπος για όλους μας είναι όταν γίνεται η υποβολή αίτησης για λογαριασμό της Περιφερειακής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ή εθνικής ένωσης). Η εν λόγω έγκριση από τον τοπικό εκπρόσωπο θα μας επιτρέψει να δεχτούμε την αίτησή σας πιο εύκολα. Για παράδειγμα, οι Ομοσπονδίες  Ποδοσφαίρου κωφών της Ρωσίας και της Ιαπωνίας έχουν ακολουθήσει τη διαδικασία και αναφέρεται ότι ήδη εντάχθηκαν  στην DIFΑ.

Εν κατακλείδι,  θα ήθελα να σας ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.
Εύχομαι ο καθένας σας να είναι υγιής, ευτυχισμένος, χαρούμενος και πάντα αισιόδοξος. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η δύναμη μας βρίσκεται στην αλληλεγγύη και τη συνεργασία μας. Μόνο μέσα από την ενότητα και την εμπιστοσύνη μας θα είμαστε σε θέση να επιτύχουμε.

Τις καλύτερες ευχές μου και χαιρετισμούς,

Jakov Frenkel
Πρόεδρος DIFΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ακουόγραμμα ... Ακουολογια !!!

Κατά καιρούς οι επιστήμονες Ωτορινολαρυγγολόγοι προσπαθούσαν να καταγράψουν την ακουστική κατάσταση ενός ατόμου .  Τελικώς από τα παλιά που όλοι προσπαθούσαν να το παίζουν ανάπηροι κι η αναπηρία "κώφωση" είναι εύκολο να δηλώσεις λόγω της δυσκολίας διάγνωσης του ποσοστού ακουστικής απώλειας. Σήμερα εν ετει 2013 , η διάγνωση ακουστικής απώλειας ,της οποίας η διάγνωση γίνεται με τεχνολογικά μέσα πιο αξιόπιστα , γίνεται με ακρίβεια το ποσοστό απώλειας.  Η Επιτροπή ολυμπιακών αγώνων κωφών μπορεί σήμερα να διοργανώσει τους αγνούς κι τίμιους αγώνες , τα φαινόμενα των ακουόντων που το παίζουν βαρήκοοι τελείωσε.  
Εκείνο που πρέπει να κατανοήσουν είναι το γεγονός ότι την διάγνωση κι η γνωμάτευση γίνεται πάντα με εμπιστιμονικο τρόπο κι ο μοναδικός που μπορεί να το κάνει είναι ένας ειδικός Ακουολογος .  Μην το παίζουμε ακουολογοι όλοι ... η κουλτούρα αυτών που τα ξέρουν όλα , τελείωσε. 
Προχωράμε μπροστά με γνωστά μέσα "καθαρά κι τίμια  , τα παράνομα μέσα μπορούν να τα αποβάλλουν…

Τα παιδια της Λαρισας

Ως ανθρωπος του ποδοσφαιρου πλεον χωρις να εχω καθηκοντα, παρακολουθησα τις εξελιξεις στο dcl και την οργανωτικη επιτροπη της Λαρισας για την φιλοξενεια του 10ο ευρωπαικου πρωταθληματος σωματειων ποδοσφαιρου κωφων .
Ειδα τους φιλους μου απο ολο το κοσμο, ειδα ποδοσφαιρο να ανεβαινει επιπεδο .

Τελικα νικησε η ομαδα που ειναι οργανωμενη σε ολους του τομεις του παιχνιδιου σε ολη τη διοργανωση . Θα μπορουσα να μιλησω ανοιχτα αλλα δεν ειμαι δημοσιογραφος για να το κανω.

Την κατακτηση του dcl  την εκαναν 3 ποδοσφαιριστες που αλλαξαν το ροη του παιχνιδιου και θα πω τα νουμερα ... 16 για την διασφαλιση των μετοπισθεν , 20 για την δημιουργια  και τελος 11 για την κατοχη της μπαλλας ... αυτοι κατα την αποψη μου οι 3 ησαν υπεροχοι.

Ο προπονητης οπως ειναι εκεινος που κρατουσε σε ισορροπία και μεταδωσε την ηρεμια κι την σιγουρια οτι το μονοματι που επελεξε ειναι της νικης. Επισης ειχε το θαρρος να χρησιμοποιησει τους 2 πιτσικρικαδες και κανανε ενα ωραιο συνδυασμο σε μια επιθεση.

ως ανθρωπος θα κ…

Υποψήφιος ΕΣΑμεΑ

Ως ανήσυχος κωφός πολίτης  και ανήσυχος πολιτευτής όλων των κωφών , αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος στη ΕΣΑμεΑ στης εκλογοαπολογιστικης συνεδρίου της 8-9 φεβουαριου 2017 στο ξενοδοχείο Τιτάνια.
Θέλοντας να εισάγω τους τίτλους μου και τις Δράσεις μου .

Διατελώ :

Πρόεδρος της Ένωσης Κωφών της Ελλάδος (2014 ως σήμερα ).Β. Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών .Σύμβουλος του Παναρκαδικου Αθλητικού Ομίλου Κωφών "Μοριας" .Διοικητικό Στέλεχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Κωφών (Deaf International Football Accocation - D.I.F.A.) .Ιδρυτής του Παναρκαδικου Αθλητικού Ομίλου Κωφών "Μοριας" .Διοργανωτής (μεσώ ΕΚΕ) της Εβδομάδας Κωφών της ΕΚΕ 2015 .Αρχηγός Πορείας ΕΚΕ (Υποστηρικτής στους αγώνες ΕΣΑμεΑ - ΟΜΚΕ) Νοέμβριος 2015 - Δεκέμβριος 2016 .Επικεφαλής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Κωφών από 2015 έως σήμερα.  Επίσης διετέλεσα : Αντιπρόεδρος - Γραμματέας - Ταμίας στην Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών (2009-2016). Γραμματέας  στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδο…